Prof. Hoang Dinh Hoa

Lecturer

Cán bộ đã nghỉ chế độ

Phone:

Fax:

Email:

Qualifications

  • 1992: PhD, Fermentation Technology, University of Plovdiv, Bulgaria
  • 1984: Master, Fermentation Technology, University of Plovdiv, Bulgaria
  • 1974: Engineer, Fermentation Technology, University of Plovdiv, Bulgaria

Professional experience

  • 1974-present: Lecturer, Department of Biotechnology, School of Biotechnology and Food Technology, Hanoi University of Science and Technology, Vietnam.

Research interests

  • Food technology – biotechnology

Teaching responsibilities

  • BF5011: Tối ưu hóa quá trình và tổ chức sản xuất
  • BF5220: Công nghệ sản xuât bia và malt
  • BF5020: Cơ sở lập dự án và thiết kế nhà máy
  • BF6121: Điều khiển tối ưu trong CNSH
  • BF5652: Tối ưu hóa các quá trình trong CNSH-CNTP (chương trình thạc sỹ)
  • BF5651: Xây dựng dự án trong CNSH-CNTP (chương trình thạc sỹ)
  • BF7041: Xây dựng và quản lý dự án (chương trình tiến sĩ)
  • BF7020: Lý thuyết hệ thống trong công nghệ sinh học và công nghệ thực phẩm (chương trình tiến sĩ)

Projects

Principle Investigator

  • 1993-1995: Study on technological solution for preventing poisoning product in beer and reducing production time, MOET
  • 2000-2004: Study on new solutions  for treatment of hazardous waste, MOST

Participant

Publications

Books and book chapters

  • Hoang Dinh Hoa, 2000. Optimization in food technology, Science and Technology Publishing House
  • Hoang Dinh Hoa, 1998. Technology for production of malt and beer, Science and Technology Publishing House

Patents and solution utilities
Patents

  • 2001. Phần mền tối ưu hóa thành phần pha đấu thuốc lá điếu.
  • 2010. Quy trình kỹ thuật sản xuất đồ uống Cvas từ sắn.
  • 2014. Quy trình biến tính tinh bột sản xuất trứng gà chay.

Solution utilities
Articles

  • Nguyễn Văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa. Nghiên cứu thành phần hóa học, chỉ số hóa lý và hoạt tính sinh học của tinh dầu quả phật thủ Việt Nam. Tạp chí Hóa học , Tập 53- số 1, trang 107-111, 2015
  • Nguyễn Văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa. Nghiên cứu thành phần hóa học và hoạt tính sinh học của tinh dầu lá bưởi, cam và chanh. Tạp chí Khoa học và Công nghệ , Tập 52-số 5A, trang 1-6, 2014.
  • Nguyễn Văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa. Nghiên cứu tách chiết và xác định hoạt tính sinh học của các cấu tử tạo hương trong tinh dầu vỏ quả chanh giấy Hàm Yên – Tuyên Quang. Tạp chí Hóa học, Tập 51- số 4, trang 519-523, 2013.
  • Nguyễn Văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa. Nghiên cứu tổ hợp hương và tạo hương liệu từ tinh dầu vỏ quả có múi. Tạp chí Khoa học và Công nghệ. Tập 51-số 6A, trang 158-164, 2013.
  • Nguyễn văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa. Nghiên cứu sử dụng màng bao phủ để bảo quản cam sành Hàm Yên. Tạp chí Khoa học và Công nghệ, Tập 48 – số 6A, 2010, 375-381.
  • Nguyễn văn Lợi, Nguyễn Thị Minh Tú, Hoàng Đình Hòa (2010). Study on storage procedure Citrus Nobilis Lour of Hàm Yên. Journal of Science and Technology, (48), 375-381.
  • Trần Duy Phong, Hoàng Đình Hòa (2010). Study on chemical composition and biological activity of the esential oil from Piper betle L. leaves. Journal of Science and Technology, (48), 432-440.
  • Nguyen Lan Huong, Quan Le Ha, Hoang Dinh Hoa. (2010) Study on using microorganisms isolated from Vietnam traditional miso-like paste (tuong) for making product with fibrinolytic activity. 2nd regional conferemce on biotechnology: Research and development on Food technology, Cambodia, February 11-12, 2010, pp 167-175.
  • Hoàng Đình Hòa, Phan Thanh Tâm (2008). Screening of lactic bacterium with high protease activity for Vietnamese traditional fermented meat (Nem chua). Journal of Science & Technology of Technical Universities, volume 63.
  • Thu Tran Le, Pieter Saveyn, Hoang Dinh Hoa and Paul Van der Meeren (2008). Determination of heat-induced effects on the particle size distribution of casein micelles by dynamic light scattering and nanoparticle tracking analysis. International Dairy Journal, Volume 18, Issue 12, Pages 1090-1096.
  • Tran Le Thu, El-Bakry, M., Neirynck, N., Bogus, M., Hoang Dinh Hoa & Van der Meeren, P. (2007).  Hydrophilic lecithins protect milk proteins against heat-induced aggregation. Colloids & Surfaces, B, Volume 60, Issue 2, Pages 167-173.

Conferences

  • Quản Lê Hà, Nguyễn Lan Hương, Hoàng Đình Hòa. (2008). Using protease from Aspergillus oryzae for production of solid fermented soybean product with fibrinolytic activity. Proceeding of the 4th national scientific conference of Biochemistry and Molecular application for Agricultural, Bioscience, Pharmacia  and Food Technology, 276-279
  • Ho Tuyen, Le Gia Hy, Hoang Dinh Hoa (2006). Effects of some stimulants on the growth and production of cephalosporin C by Acremonium chrysogenum  ac880. Proceeding of the 20th scientific conference Hanoi University of Technology, 325-328.
  • Hoang Dinh Hoa, Phan Thanh Tam, Pham Thi Thu Hien (2006). Study on the antimicrobial activity of garlic products for using as food preservative. Proceeding of the 20th scientific conference Hanoi University of Technology, 120-125.
  • Phan Thanh Tam, Do Thi Hanh, Tran Lien Ha, Hoang Dinh Hoa (2005). Isolation and characterization of Lactobacillus plantarum H1.40 from Vietnamese traditional fermented meat (Nem chua). Proceedings of Regional Symposium on Chemical Engineering 2005, Science and Technics Publishing House, Vol 1: Biotechnology and Food Engineering, p 121 – 126.
  • Phung Thi Thuy, Le Van Nhuong, Hoang Dinh Hoa (2001). Studying some factors influencing on sugarcane leaf degradation by microorganism. International Workshop on Biology. Hanoi-Vietnam, 459-463.
  • Tran Thanh Thuy, Nguyen Thuong Hien, Hoang Dinh Hoa, Vuong Trong Hao (2001). Isolation and selection of yeast for production of fermented drinks from cassava starch. Proceeding of the 19th scientific conference Hanoi University of Technology, 102-106.
  • Hoang Dinh Hoa, Tran Thanh Thuy, Vuong Trong Hao (2001). Several technological solutions for improvement of organoleptic quality of fermented beverage from cassava.  Proceeding of the 19th scientific conference Hanoi University of Technology, 97-101