Dr. Nguyen Van Hung

Lecturer

Office: 206B-C4

Phone: +84-24 3868 0119

Fax: +84-24 3868 2470

Email: hung.nguyenvan@hust.edu.vn

Qualifications

  • 2011: PhD, Food Biotechnology, Astrakhan State Technical University, Russian Federation;
  • 2008: Engineer, Food Biotechnology, Astrakhan State Technical University, Russian Federation;

Professional experience

  • 2016-present: Lecturer, Department of Food Technology, School of Biotechnology and Food Technology, Hanoi University of Science and Technology, Vietnam.

Research interests

  • Exploring and developing technology of beer based on Vietnamese ingredient with activated water;
  • Development of fermented beverages (e.g. Kvas) used Vietnamese materials and activated water.

Teaching responsibilities

  • Vegetable and fruit technology
  • Food Refrigeration technology

Projects

Principle Investigator

  • 2019-2020: Study on longan fruit changes after harvest and development of drinking products from longan. Hanoi University of Science and Technology.
  • 2016-2017: Use of activated water for intensification of grain germination process and its application in production of fermented beverage (type of Kvass). Hanoi University of Science and Technology

Publications

Articles

  • Nguyễn Văn Hưng, Nguyễn Thị Hạnh. Ảnh hưởng của chế độ bảo quản đến một số chỉ tiêu chất lượng của tỏi nguyên liệu; Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn; Vol. 8, 67-72 (2022)
  • Nguyễn Văn Hưng, Nguyễn Thị Hạnh. Ảnh hưởng của nhiệt độ bảo quản đến chất lượng quả nhãn lồng Hưng Yên; Tạp chí khoa học và công nghệ Việt Nam; Vol. 6, 69-72 (2022)
  • Nguyễn Thị Hạnh*, Nguyễn Thị Thanh Xoan, Vũ Thu Trang, Nguyễn Văn Hưng, Nguyễn Tiến Cường. Ảnh hưởng của một số yếu tố công nghệ tới quá trình lên men nước quả Thanh long ruột đỏ Lập Thạch, Vĩnh Phúc. Tạp chí khoa học và công nghệ các trường đại học kỹ thuật (2021) ISSN: 2354-1083
  • Nguyễn Thị Hạnh, Trần Thị Mai, Nguyễn Văn Hưng. Khảo sát sự biến đổi một số chỉ tiêu chất lượng của của quả nhãn lồng Hưng Yên ở giai đoạn cận thu hái. Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn; Vol. 406, 86-93 (2021) ISSN: 1859-4581
  • Nguyễn Thị Hạnh, Nguyễn Văn Hưng. Ảnh hưởng của nồng độ chitosan đến chất lượng và thời gian bảo quản quả cam Hà Giang. Tạp chí Công thương. Vol. 41, 16-19 (2020) ISSN 0866-7756
  • Nguyễn Thị Hạnh*, Đinh Lê Khanh, Nguyễn Văn Hưng. Ảnh hưởng của chế độ chần đến hoạt độ của enzyme gây biến mầu trong quả nhãn lồng Hưng Yên. Tạp chí nông nghiệp và phát triển nông thôn. Vol. 14, 137 – 142 (2020) ISSN: 1859 – 4581
  • Nguyen Van Hung, Tran Hong Anh, Vu Thi Tho; “Effects of  electrochemical actived water during Germination on Moisture and diataste activities of germinated wheat and paddy”; Journal of Science & Technology Technical Universities; Vol. 126, p. 26-31; 6/2018
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Using Vietnam’ ingredients in technology of beer Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(48). 2009. p38-41.
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Using corn in technology of beer. Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(49). 2010. p55-58..
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Intensification process of germination of corn. Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(51). 2011. p33-38.
  • R.G. Razrumovskaia, Kasimiđinov A.I, Cao Thi Hue, Nguyen Van Hung, Zbrođova O.V. Use of activated water in biotechnology of fish- and plant- origin products. Ser.. General Science. Number 1(51). 2011. p28-33.
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. The new aspect of using of the Astrakhan’ rice in beer production. Ser.. Food Biotechnology. Number 3. 2011. p51-54..

Conferences

  • Nguyen Van Hung, R. G. Razrumovskaia. Technology of beer used non-malt materials. Proceeding of  Scientific article – city Kazan. IX International Conference of Young Scientists “Food Technology and Biotechnology” (city Kazan, 3-5 June 2008). Publishing house “Otechestvo” 2008. 442p. p31.
  • Nguyen Van Hung, R. G. Razrumovskaia. Production of amylolytic and proteolytic enzyme preparations from Aspergillus and Bacillus. Proceedings of the Third International Scientific Conference. “Innovative technologies and equipment for the food industry (development priorities),” in 3 chapter. chapter.1 / VSUET. Voronezh, 2009. 584p. p123-129.
Articles and Conferences

Articles

  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Using Vietnam’ ingredients in technology of beer Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(48). 2009. p38-41.
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Using corn in technology of beer. Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(49). 2010. p55-58..
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Intensification process of germination of corn. Vestnik ASTU. Ser. General Science. Number 1(51). 2011. p33-38.
  • R.G. Razrumovskaia, Kasimiđinov A.I, Cao Thi Hue, Nguyen Van Hung, Zbrođova O.V. Use of activated water in biotechnology of fish- and plant- origin products. Ser.. General Science. Number 1(51). 2011. p28-33.
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. The new aspect of using of the Astrakhan’ rice in beer production. Ser.. Food Biotechnology. Number 3. 2011. p51-54..
  • Nguyen Van Hung, R.G. Razrumovskaia. Application activated water in technology of germination of corn. Beer and Drinks. Number 1. 2011. p18-23.
  • Nguyen Van Hung, Tran Hong Anh, Vu Thi Tho; “Effects of  electrochemical actived water during Germination on Moisture and diataste activities of germinated wheat and paddy”; Journal of Science & Technology Technical Universities; Vol. 126, p. 26-31; 6/2018
  • Nguyễn Thị Hạnh, Vũ Thị Nga, Nguyễn Văn Hưng. Effect of Exogenous Ethylene Gas During Ripening Process on “Thach That” Persimmon Quality. Journal of Science and Technology 137 (2019) 094-099
  • Nguyễn Thị Hạnh, Nguyễn Văn Hưng. Effects of chitosan concentration on the quality and shelf life of “Ha Giang” orange. Industry and trade magazine. Vol. 41, 16-19 (2020) ISSN 0866-7756
  • Nguyễn Thị Hạnh*, Đinh Lê Khanh, Nguyễn Văn Hưng. The effects of blanching modes to enzyme activity causes the color change of Hung Yen longan. Science and technology Journal of Agriculture and Rural Development. Vol. 14, 137 – 142 (2020) ISSN: 1859 – 4581
  • Vũ Thu Trang, Nguyễn Thị Thảo Nguyên, Nguyễn Văn Hưng, Nguyễn Tiến Cường, Hoàng Quốc Tuấn, Nguyễn Thị Thảo, Nguyễn Thị Hạnh, Nguyễn Thị Hoài Đức, Chu Kỳ Sơn, Nguyễn Văn Thái, Nguyễn Thế Hùng. Stability of Betacyanin in Red Dragon Fruit (Hylocereus Polyrhizus) Juice Obtained from Lap Thach, Vinh Phuc Province. Journal of Science and Technology 140 (2020)

Conferences

  • Nguyen Van Hung, R. G. Razrumovskaia. Technology of beer used non-malt materials. Proceeding of  Scientific article – city Kazan. IX International Conference of Young Scientists “Food Technology and Biotechnology” (city Kazan, 3-5 June 2008). Publishing house “Otechestvo” 2008. 442p. p31.
  • Nguyen Van Hung, R. G. Razrumovskaia. Production of amylolytic and proteolytic enzyme preparations from Aspergillus and Bacillus. Proceedings of the Third International Scientific Conference. “Innovative technologies and equipment for the food industry (development priorities),” in 3 chapter. chapter.1 / VSUET. Voronezh, 2009. 584p. p123-129.